Tema: Melding uden for tur

Det er tid til et nyt tema på bridgeregler.dk: Melding uden for tur. Hvor det foregående tema om forkert forklaring primært var et spørgsmål om at foretage bridgevurderinger, håndteres melding uden for tur i de fleste tilfælde som en ren turneringslederteknisk øvelse. På denne måde udgør temaet en behagelig afveksling (eller det modsatte).

Med andre ord er melding uden for tur et emne, hvor turneringslederen bør sørge for at have et godt greb om lovene. Men det er mindre vigtigt at kunne de specifikke regler om tvungen pas udenad. Det vigtigste er at have en generel forståelse af reglerne og deres struktur – så kan man altid finde den rette paragraf ved bordet og læse op, således at man er sikker på at give den korrekte afgørelse.

I den første artikel diskuterer vi, hvad der sker, når meldingen accepteres. Desuden skal vi se nogle mindre kendte, men alligevel vigtige regler om, hvornår meldingen ikke regnes for accepteret, selvom der meldes efterfølgende. Alt dette kan du læse om i artiklen Melding uden for tur.